Росія й далі перекидає терористам зброю і підкріплення - РНБО

Неділя, 14 грудня 2014, 13:02

З території РФ через неконтрольовані ділянки державного кордону терористам й далі надходять зброя, боєприпаси, жива сила, матеріально-технічні засоби.

Про це йдеться у повідомленні оперативного штабу РНБО.

Окрім того в районі адміністративного кордону з окупованим Кримом 13 грудня з 17:35 до 17:36 прикордонники зафіксували 3 безпілотних літальних апарати російських ЗС на висоті 2 тисяч метрів.

"Ще один безпілотник було виявлено в районі мису Кутара Херсонська обл", - зазначено у повідомленні. 

За даними РНБО, у зоні АТО під час загального зниження інтенсивності і кількості обстрілів, фіксуються поодинокі випадки порушення режиму тиші незаконними збройними формуваннями. 

"Найістотніші порушення режиму тиші зафіксовано в районі Бахмутівської траси. Так, бойовики завдали ударів з системи "Град" та протитанкових керованих ракет по двох опорних пунктах українських військовослужбовців біля с. Кримське, а в районі смт Фрунзе український блокпост обстріляли з мінометів", - заявили в РНБО.

Під час інших обстрілів використовувалася стрілецька зброя. Тричі - на території Донецького аеропорту, біля смт Верхньоторецьке Ясинуватського району, в районі Дебальцевого, с. Нікішине Шахтарського району та неподалік смт Станиця Луганська.

Як відомо, 12 грудня через пропускні пункти Ізварине та Успенка в Україні пройшов 141 автомобіль так званого 9-го "гуманітарного конвою" з РФ.  В ОБСЄ заявили, що у складі "конвою" від РФ було 58 вантажівок, 19 бензовозів, машини супроводу і "швидка".

При цьому в РФ заявили, що готуються відправити на Донбас десятий "гуманітарний конвой".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...