Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенченко пояснив, що робив у березні в захопленій Донецькій ОДА

П'ятниця, 19 грудня 2014, 12:23

Депутат Ради від "Самопомічі", колишній комбат "Донбасу" Семен Семенченко пояснив, що відвідував 3 березня захоплену Донецьку ОДА з метою розвідки дій майбутніх бойовиків.

Про це він заявив кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ, коментуючи відеозапис, який поширюється в соцмережах.

За його словами, в березні була створена Самооборона Майдану в Донецьку, в якій він був начальником штабу.

"Тоді ще ці мітинги не сприймалися всерйоз, але вже тоді ми відчували загрозу. Тому крім забезпечення безпеки наших, українських мітингів, я відвідував мітинги і російські, я слухав, дивився. Був я і всередині захопленої ОДА, був я всередині і казначейства, яке захопили сепаратисти. У мене все це записано на Фейсбуці ще за той період", – розповів Семенченко.

За словами депутата, він неодноразово заходив всередину ОДА, в тому числі, коли приїжджав на переговори з сепаратистами Рінат Ахметов.

"Я зрозумів, що крім як самим взяти в руки зброю, нічого вже не залишається. І з тієї пори пішов звіт батальйону Донбас. Я абсолютно не заперечую і навіть пишаюся тим, що на відміну від всіх цих бюлетенів я намагався запобігти це кровопролиття", – сказав він.

"І в тому числі я в перший раз після цього поїхав на "Громадське ТБ", тоді це був мій перший публічний виступ, тоді я одягнув балаклаву, я говорив про те, що люди, зверніть увагу, саме місцева влада, саме регіонали, місцева міліція розгойдують ситуацію. Тоді ще можна було до цього достукатися", – додав Семенченко.

Як відомо, 3 березня будівлю Донецької облдержадміністрації зайняли проросійські мітингувальники, які оголосили про нелегітимність Києва та проголосили себе новою владою в Донецькій області.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування