Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У полоні бойовиків 635 українців, обміняти їх можна за добу - Рубан

Неділя, 21 грудня 2014, 21:24

В  полоні у бойовиків наразі перебуває близько 635 українців. 

Про це в ефірі "Подробностей" заявив глава Центру обміну полонених Володимир Рубан. 

При цьому, за його словами, аби виконати "Мінські домовленості" щодо обміну полоненими за принципом "усіх на усіх", не варто чекати Різдва - католицького (25 грудня) чи православного  (7 січня)/

"Для цього (обміну) достатньо буде однієї доби", - зазначив Рубан і зазначив, що до дат обміну полонені не мають жодного стосунку.

"Цю болючу тему дуже вигідно використовувати під час переговорів. 5-ий пункт Мінських домовленостей дозволяє нам у будь-який момент всіх на всіх поміняти", - запевнив Рубан.

За словами Рубана, згідно з офіційними даними, йдеться про обмін 223 полонених, які перебувають у  місцях ув'язнення на території, що контролюється українською владою, та 152 - ув'язнених терористами та сепаратистами. 

"Затриманих з української сторони, які знаходяться тут, в умовах тимчасової ізоляції, - до 400 чоловік. З іншого боку у нас разом полонених, по яких є хоч якась надія, - 635, плюс мінус, цифри коливаються", - зазначив Рубан. 

Як відомо, президент Петро Порошенко заявляв про необхідність активізації роботи зі звільнення заручників, які перебувають у полоні бойовиків та на території Росії.

"Вимагаю чіткої, скоординованої роботи між СБУ та МЗС щодо прискорення повернення наших додому. Завдання ставиться таке, що до Різдва всі, хто є у списках, а їх сьогодні більше 600, мають повернутися додому", - заявив Порошенко.

Укрінформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування