БПП вимагає розглядати весь бюджетний пакет "по повній"

Вівторок, 23 грудня 2014, 09:17

"Блок Петра Порошенка" вимагає розгляду за повною процедурою законопроектів усього бюджетного пакету.

Про це заявив, виступаючи на засіданні Верховної Ради, лідер БПП Юрій Луценко.

За його словами, уряд не виконав велику кількість домовленостей, яких досяг з депутатськими групами і фракціями.

"Позиція БПП полягає в тому, що ми маємо поставитись до цього відповідально і чи не вперше за останні роки пройти розгляд за повною процедурою закону про бюджет та усіх законів, що передують його прийняттю та утворюють його", - заявив Луценко.

"Нас дуже непокоїть підхід до бюджету, який демонструють наші колеги, яких ми делегували в уряд. Тільки о шостій ранку внесли Бюджетний та Податковий кодекс, ще пізніше внесли сам бюджет. Ще досі розносяться 46 законів, які передують бюджету", - обурився Луценко.

Луценко заявив, що депутати вважають за потрібне "взяти законопроекти і вивчити їх".

"Уже перший погляд на ці документи показує, що дуже важливі домовленості між урядом і депутатами не були відображені", - заявив Луценко.

Зокрема Луценко зупинився на ініціативах перевести усі заробітки людей на банківські рахунки і оподаткування на 30% різниці між задекларованим і реальними витратами.

"До села поставились абсолютно не так, як домовлялись. Уряд так і не насмілився прикрити головну годівницю – дотації для "Нафтогазу". Ми бачимо неприпустиме ноу-хау, коли уряд не має обмежень у зовнішніх запозиченнях", - пояснив Луценко.

Ініціативу щодо повного розгляду бюджетного пакету підтримали також "малі" фракції коаліції "Самопоміч", Радикальна партія і "Батьківщина".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування