Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Пінчук відреагував на звинувачення на адресу Кучми: це бізнес-конфлікт

Вівторок, 23 грудня 2014, 16:11

Олігарх і зять екс-президента Леоніда Кучми Віктор Пінчук вважає нові звинувачення на адресу свого тестя у справі Георгія Гонгадзе тиском з боку олігархів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Про це йдеться в повідомленні Пінчука, поширеному його прес-службою у вівторок.

Олігарх нагадав, що минулого тижня на каналі Коломойського "1+1", "ламаючи заявлену сітку мовлення, багато разів повторював телепродукти, покликані переконати глядачів" у тому, що Кучма віддав наказ про вбивство Гонгадзе.

Він також нагадав, що перебуває "у стані бізнес-конфлікту і юридичного розгляду з Коломойським і Боголюбовим, які, на його думку, намагаються таким чином змусити його відкликати позови в лондонському суді.

На думку Пінчука, таким чином його опоненти таким чином почали кампанію проти його близьких.

Він заявив, що в 2011 році таким же чином діяв тодішній президент Віктор Янукович, який мстився Кучмі за відмову розігнати Майдан у 2004 році, а від самого Пінчука розраховував отримати підконтрольні йому телеканали.

"Тільки бандити і терористи беруть в заручники рідних своїх суперників чи ворогів. Фактично Коломойський, що зосередив у своїх руках і силові важелі, і потужний адміністративний ресурс, поступає зараз саме так", – вважає він.

Пінчук додав, що позови відкликати не збирається.

Олігарх запевнив, що він та його родина "зацікавлені в чесному і об'єктивному розслідуванні трагедії Георгія Гонгадзе" і підтримує відкритий суд над екс-генералом МВС Олексієм Пукачем.

Пінчук також назвав "абсолютною брехнею" заяви екс-заступника генпрокурора Рената Кузьміна про те, що за закриття справи проти Кучми був даний хабар в розмірі мільярда доларів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування