Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: Правителі Майдану хотіли принизити жителів Донбасу

Середа, 24 грудня 2014, 09:09

Екс-президент України Віктор Янукович. котрий втік до Росії, вважає, що Київ хотів принизити жителів Донбасу.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Аргументы и Факты.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чому Донбас став гарячою точкою, Януковича сказав: "Беззаконня і переворот у Києві обурили жителів Донбасу. Масла у вогонь підлили перші кроки людей, які захопили владу: скасування закону про мови, нав'язування своїх "героїв" та ідеалів. Новим правителям було мало майдану - вони вирішили принизити Донбас ".

Він також заперечує свою причетність до фінансування бойовиків на Донбасі. "Це цинічна брехня", заявив Янукович.

Крім того, Янукович заперечує наявність у нього іноземних рахунків.

Разом з тим він закликав припинити "фінансувати "героїчні" добровольчі батальйони, які викликають ненависть у жителів Донбасу. Їх потрібно негайно роззброїти. Це зменшить градус радикалізації конфлікту"

Янукович, котрий переховуєтьяс від правоохоронців, закликав до діалогу в конфлікті. При цьому журналісти не запитали у Януковича про роль Росії в цьому конфлікті.

"Після цього необхідно визначити статус цих регіонів з розширенням їх повноважень. Це дозволить зняти накопичені протиріччя. Адже подальша ескалація конфлікту на сході України неминуче призведе до ще більшого розколу всієї країни", - заявив Янукович.

Як відомо, служба фінмоніторингу вже виявила 42 компанії-нерезидента, пов'язані з родиною Януковича, $ 1 мільярд 340 мільйонів на їх рахунках заарештовано.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування