Яценюк: До кінця року потрібно ухвалити низку законів

Середа, 24 грудня 2014, 19:00

Прем'єр- Арсеній Яценюк наголосив на важливості низки внесених до ВР законопроектів, зокрема, бюджетних і закликав коаліцію "знайти у собі мужність" ухвалити їх ще до кінця року.

Про це він заявив під час засідання Національної Ради реформ, передає Укрінформ.

"Ми до парламенту внесли низку складних законів. Хтось каже, що вони начебто потрібні для МВФ. Але ці закони потрібні Україні", - зазначив він.

"У присутності президента я просив би, щоб ця парламентська коаліція знайшла у собі мужність зробити те, що обіцяла під час парламентських виборів. Звичайно, до кінця поточного року необхідно, аби парламент прийняв у першу чергу закони, які є основою для бюджетного законодавства - новий податковий і Митний кодекси, закон про єдиний соціальний внесок, і обов'язково - пакет оптимізації соцвитрат", - сказав він.

Прем'єр запевнив, що уряд планував конкретні кроки, які вже найближчим часом необхідно зробити.

"Вони не ідеальні, але важко уявити будь-який ідеальний рецепт - який хтось може придумати, якщо ми винаймемо усіх нобелівських лауреатів - який дав би одноходову комбінацію, де раз - і наступного дня ми прокидаємось в іншій країні. Це складний процес і тут ми звертаємось тільки до досвіду наших західних партнерів", - пояснив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування