Ми створили одну з найбільш боєздатних армій на континенті - Порошенко

Понеділок, 29 грудня 2014, 14:23

Впродовж року Україна створила одну з найбільш боєздатних армій на континенті майже з нуля і зараз до України приїжджають з-за кордону вивчати наш досвід.

Про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції в понеділок.

За його словами, раніше "працювала де-факто ліквідаційна комісія з ліквідації" силових відомств України.

"Бойовий дух, унікальний волонтерський рух, який спростував традиційне прислів’я, з яким асоціювалася Україна, – "моя хата скраю". Так, хата скраю – але попереду, на передній лінії захисту держави. І більше 80% українців в тій чи іншій формі взяли участь у волонтерському русі", - сказав Порошенко.

"І це країна, де ще декілька років тому лише 13% українців готові були зі зброєю в руках захищати свою державу і свою Батьківщину", - наголосив він.

За словами президента, "па перших порах внесок волонтерів у захист України, її суверенітету, незалежності, територіальної цілісності був визначальним".

"Бо на складах збройних сил не було продовольства, не було речового забезпечення, на балансі було 0 бронежилетів, 0 ківларових шоломів, 0 розгрузок – і перший удар ворога українські Збройні сили зустріли зі стрілковою зброєю в руках, на голому ентузіазмі, у кількості 6 тисяч військовослужбовців, які були розпорошені по всьому фронту", - зазначив він.

"Але вже за декілька місяців Україна створила – і зараз я це стверджую абсолютно свідомо і відповідально – одну з найбільш боєздатних армій на континенті. І вже до нас зараз приїжджають вивчати наш досвід, вивчати операції, вивчати технологію боротьби з гібридною війною", - заявив Порошенко.

Згодом він також сказав: "Ми активно відновлюємо армію. Чи хочемо ми війни? Ні".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування