Порошенко обіцяє не блокувати суспільне телебачення і не тиснути на депутатів

Понеділок, 29 грудня 2014, 15:10

Президент Петро Порошенко обіцяє, що ніхто з його адміністрації не блокуватиме створення суспільного мовлення.

Про це він заявив, відповідаючи на питання журналістів щодо альтернативного законопроекту Миколи Томенка щодо суспільного мовлення.

Журналістка "Телекритики" припустила, що обговорюваний раніше законопроект про суспільне мовлення блокує Адміністрація президента.

На це Порошенко обурено попросив у неї назвати прізвище того із АП, хто блокує цю ініціативу.

Журналістка назвала прізвище радника президента Томенка.

"Вибачте, це голова комітету Верховної Ради, народний депутат, а не працівник АП. Я не знаю, який він законопроект вніс, але він має право реєструвати будь-які законопроекти", - заявив Порошенко.

"Ви не побачите жодних кроків з боку АП щодо блокування суспільного телебачення, і ніхто в мене в адміністрації не блокує і блокувати не буде", - додав він.

Порошенко згоден забезпечити сприяння у створенні суспільного телебачення.

"Я шаную і поважаю Томенка… Ви зараз хочете, щоб я як президент і натиснув на народного депутата, щоб він відкликав свій законопроект. І Ви вважаєте це демократією?", - здивувався президент.

На репліку, що Томенко ж входить у фракцію "Блоку Порошенка", президент заявив:

"У мене у фракції є різні депутати. Давайте я зараз передзвоню Томенку, щоб він не давав законопроекту. Давайте я передзвоню Лещенку, щоб він не публікував пости у Facebook. Давайте передзвоню Найєму, щоб він ще щось не робив".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування