Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко вважає, що законопроект про судову реформу зменшує його повноваження

Понеділок, 29 грудня 2014, 15:20

Президент Петро Порошенко вважає, що його законопроект щодо судової реформи не збільшує, а зменшує його повноваження як глави держави.

Про це він розповів на прес-конференції у понеділок, відповідаючи на запитання журналістів.

"Перше - цей законопроект підготовлений радою судової реформи, внесений мені на підпис, пройшов обговорення і має не менший статус, ніж проект, підготовлений РПР

Друге він буде обговорюватися в парламенті і на етапі другого читання можуть бути знайдені будь-які компроміси. Третє - цей законопроект не збільшує, а зменшує повноваження президента", - сказав президент.

"Бо зараз президент переводить суддю з одного суду в інший без будь-яких пояснень. В моєму законопроекті навпаки - ми маємо робити прозорий конкурс за участі громадськості".

Крім того Порошенко обіцяє внести в середині січня законопроект про обмеження суддівської недоторканості як зміни до Конституції.

Як відомо експерти "Реанімаційного пакету реформ" розкритикували законопроект, внесений Порошенком За їхніми словами президент всупереч Конституції отримає або збереже додаткові права: ліквідовувати суди, підписувати посвідчення суддів і голів судів, приймати від суддів присягу, переводити своїм указом суддів, тепер уже й до всіх судів вищого рівня.

РПР підготувала альтернативний законопроект - 1497.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування