Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент назвав мегазавдання для України на наступний рік

Понеділок, 29 грудня 2014, 16:19

Президент Петро Порошенко вважає одним із головних завдань на наступний рік проведення реформ і створення умов для економічного зростання в 2016 році.

На прес-конференції серед головних здобутків 2014 року він назвав звільнення 150 заручників, яких півроку відмовлялися звільняти бойовики Донбасу.

"Багато з них отримали вирок на розстріл. Це були бійці добровольчих батальйонів, добровольчих підрозділів, бійців Національної гвардії, яких довгі місяці бойовики відмовлялися звільняти", - сказав президент.

"Звільнено Чонгар, і українські прикордонники просунулися вперед і зайняли позиції також разом зі звільненою Арабатською стрілкою, півострова Ад, повністю звільнена територія Херсонської області", - додав він.

"Але попереду стоять завдання не менш складні. Ми можемо реалізувати їх, коли будемо демонструвати єдність і відповідальність", - наголосив Порошенко.

Президент уточнив:

"Мегазавдання – проведення реформ і створення всіх умов для економічного зростання в 2016 році. Бо зараз нам треба стабілізувати економіку, запустити нові реформи, які забезпечать абсолютно іншу позицію щодо інвестиційного клімату, рішучі кроки в забезпеченні верховенства права, судову реформу, запустити ефективні дії щодо боротьби з корупцією".

"І (реформи) допоможуть нам зробити дуже просту річ: конвертувати високий міжнародний авторитет, який сьогодні має Україна, у прямі іноземні інвестиції. Це те, що як повітря потрібне сьогодні Україні", - зазначив Порошенко.

Він також сказав, що важливо буде домогтися на Ризькому саміті у травні 2015 року ухвалення рішення про безвізовий режим для українців.

"І головне: на базі мого Мирного плану, на базі мінських переговорів – перетворити крихке перемир’я у стійкий, забезпечений і тривалий мир, повернути тимчасово окуповані території під контроль української влади, відновити на цих територіях український суверенітет", - заявив Порошенко.

"Ще раз підкреслюю, зробити це можна лише на підставі Мінського протоколу, де враховані всі необхідні умови для того, щоб це було здійснено. І режим припинення вогню, І негайне звільнення всіх заручників", - додав він.

"Ці 150 (звільнених) – це не всі, на сьогодні група, яка створена, в тому числі, за участю Служби безпеки України, буде продовжувати активну роботу з пошуку заручників на окупованій території… І це буде здійснюватися не в режимі обміну, а в режимі повернення наших хлопців додому", - сказав Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування