"ЛНРівець" Порошенку: Спершу визнання – потім особливі зони і статуси

Вівторок, 13 січня 2015, 09:49

У керівництві так званої "ЛНР" наполягають на визнанні Києвом політичних реалій, що склалися на Донбасі, як основну умови для обговорення можливого статусу регіону.

Про це заявив "Інтерфаксу" у вівторок представник "ЛНР" на переговорах у Мінську Владислав Дейнего, коментуючи заяву президента Петра Порошенка про готовність надати Донбасу особливий економічний статус.

"Перш ніж говорити про введення в Донбасі особливої економічної зони або будь-якого іншого особливого статусу, необхідно, щоб Києв визнав суб'єктність Донецька та Луганська і висловив готовність до діалогу з нами. Якщо Київ продовжить свою нинішню політику по відношенню до нас, то обговорювати який-небудь статус регіону не доводиться", – заявив він.

Він допустив, що дане питання може бути розглянуто в ході чергового раунду мінських переговорів.

"Питання визнання суб'єктності Донецька і Луганська одне з основних. Раніше на переговорах вже обговорювалося питання надання особливого статусу Донбасу, але все це залишається лише розмовами до визнання Києвом Донецька і Луганська самостійними сторонами політичного процесу", – сказав він.

Як відомо, в інтерв'ю France 24 Порошенко заявив, що Донбас завдяки закону про особливості місцевого самоврядування має більше повноважень, ніж будь-який інший регіон.

За його словами, Київ готовий і далі розширювати ці повноваження, - наприклад, надати Донбасу статус спеціальної економічної зони з особливими відносинами з ЄС і РФ, - але лише за умови припинення військового конфлікту і проведення прозорих місцевих виборів за українськими законами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News