Україна посилить обмеження на перетин "кордону" з окупованими територіями Донбасу

Вівторок, 13 січня 2015, 20:17

Україна посилить обмеження на пересування через лінію, за якою знаходяться підконтрольні бойовикам райони Донбасу.

Про це йдеться у зверненні президента Петра Порошенка у зв'язку із трагедією під Волновахою.

"У зв'язку з терористичною атакою ми змушені ще більше посилити обмеження на пересування через лінію, за якою знаходяться підконтрольні бойовикам райони Донбасу", - зазначив він.

За словами президента, зведення фортифікаційних споруд, які захищають від можливої контратаки з боку бойовиків "майже завершено".

Порошенко наголосив, що "страшна трагедія під Волновахою належить до таких подій, які навіть за суворими мірками теперішніх часів вирізняються своєю жорстокістю".

"Терористи з так званої ДНР завдали ракетного удару по автобусу з мирними громадянами.

Нелюди, для яких, крім знецінених рублів, нема більше нічого святого, навмисне вбили десятьох мирних громадян, серед них - і чотирнадцятирічну дівчинку. Ще 16 жінок та чоловіків - поранені, всі вони - цивільні особи", - заявив президент.

"Ці смерті – на совісті об'єднаної деенерівсько-еленерівської банди та тих, хто за нею стоїть, з чиїх рук вона годується; хто її озброює, муштрує та надихає на криваві злочини.

А наші воїни здатні дати гідну відсіч. І ті, хто сьогодні знову  штурмував Донецький аеропорт, відчули це на власних шкурах", - додав він.

"Будучи прихильниками миру, ми готові боронити свою землю. З вересня минулого року, за час поки нам вдалося зупинити активні бойові дії, ми наростили м'язи. Щотижня передаємо у війська сотні одиниць зброї та військової техніки, як нової, так і відремонтованої", - наголосив глава держави.

"Однак я залишаюся прихильником мирного врегулювання на Донбасі - в рамках мого Мирного плану і Мінських домовленостей. Робив, роблю і робитиму для цього все можливе. І навіть – неможливе", - заявив Порошенко.

Як відомо, вдень 13 січня проросійські бойовики завдали артилерійського удару по блокпосту сил АТО під Волновахою, потрапивши в автобус із мирними жителями. Внаслідок цього 11 людей загинуло, а 17 отримали поранення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування