Луганщину обстрілюють із артилерії та "Градів - люди ховаються в підвалах

Четвер, 15 січня 2015, 09:42

Населені пункти на контрольованій Україною території Луганської області продовжують інтенсивно обстрілювати з артилерії, мінометів та систем "Град".

Про це на своєму сайті повідомляє в четвер голова Луганської ОДА.

За середу та минулу ніч зафіксовано 28 обстрілів із боку бойовиків ЛНР, в зоні ураженні опинилися Станиця Луганська, Щастя, Кримське, Трьохізбенка, Кряківка, Чорнухине, Золоте, Попасна.

Щастя протягом середи тричі потужно обстріляли з боку Веселої Гори (контрольована бойовиками територія), - зазначає Москаль.

Реактивні снаряди від "Градів" вибухали поблизу фільтраційного пункту (вибуховою хвилею та осколками пошкоджено фасад будівлі), а також у самому центрі міста – на вулицях Леніна, Республіканській та Радянській.

Близько 16-ї години внаслідок обстрілу загинув мирний мешканець, 57-річний чоловік, що проходив по вулиці. Ще двоє людей – 59-річна жінка та 68-річний чоловік – отримали осколкові поранення й доставлені в лікарню. Є прямі влучання снарядів у житлові багатоквартирні будинки, всього на трьох вулицях у центрі міста пошкоджені 12 будинків (деякі серйозно).

Останній обстріл Щастя відбувся сьогодні після 3-ї години ночі. Постраждалих серед мирних мешканців немає, так само, як і значних руйнувань інфраструктури. Зранку в місті тихо, системи життєзабезпечення (центральна вода, газ, світло, тепло) функціонують всюди за винятком мікрорайонів, що потрапили в зону обстрілів.

У середу вночі під обстріли потрапило також село Кримське Новоайдарського району, що недалеко від 31 блокпосту на Бахмутці. Снарядами від "Градів" перебито лінії електропередач, зникло світло. У четвер вранці представники місцевої влади почали подвірні обходи, наслідки обстрілу поки невідомі, оскільки з селом немає зв’язку.

Ще одна гаряча точка Луганщини – Трьохізбенка, яку обстрілювали практично всю ніч із артилерії, мінометів та "Градів". Люди ночували в підвалах, внаслідок обстрілів пошкоджені кілька будинків, інформація про постраждалих уточнюється. В селі немає ні світла, ні центральної води, ні газу, телефонний зв'язок поки що теж відсутній, зазначають в ОДА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування