НАТО хоче допомогти Україні у боротьбі з терористами

Четвер, 15 січня 2015, 17:22

Країни-члени НАТО висловили готовність допомогти Україні боротися з тероризмом.

Про це під час засідання Спільної робочої групи з питань обороно-технічного співробітництва НАТО-Україна (СРГО) заявив заступник генерального секретаря НАТО з питань оборонних інвестицій Патрік Оруа, передає Укрінформу.

"У першому з початку української кризи засіданні спільної робочої групи з питань оборонно-технічного співробітництва НАТО-Україна брали участь урядовці, керівники національного оборонно-промислового комплексу", - зазначив він.

"На ньому наголошувалося, що усі 28 країн-членів НАТО в дуже важкі для України часи опікуються військово-технічною співпрацею з Україною. Адже є розуміння необхідності зробити внесок у боротьбу з тероризмом", - зазначив він.

Оруа зазначив, що у відносинах між Україною та НАТО необхідні зміни та запровадження нового формату.

Зокрема, йдеться про спільне головування в складі СРГО. Це "сприятиме підвищенню ефективності протистояння викликам, що постали перед Міністерством оборони України та прискоренню запровадження стандартів держав НАТО".

"Питання купівлі-продажу зброї для потреб ЗС Україна має вирішувати під час контактів з країнами-членами НАТО. І в двосторонньому форматі обговорювати обсяг та перелік тієї допомоги, яка буде надаватися тим чи іншим країнам", - підкреслив Патрік Оруа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування