Обстріл Кримського: центр випалений вогнем, вражені 30 будинків

П'ятниця, 16 січня 2015, 09:53

Після обіду в четвер та близько 3:00 ночі на п’ятницю бойовики "ЛНР" здійснили інтенсивні обстріли із артилерії та систем "Град" села Кримське Новоайдарського району Луганщини.

Про це повідомляється на сайті луганського губернатора Геннадія Москаля.

"Центр села випалений вогнем, є прямі влучення снарядів у житлові будинки, в тому числі багатоквартирну 2-поверхівку. Всього пошкоджено близько трьох десятків будинків, деякі серйозно. В селі обірвані лінії електропередач, тому немає ні світла, ні центральної води, ні нормального зв’язку", – сказав він.

За словами губернатора, дивом обійшлося без жертв і поранених, масштаби пошкоджень встановлюються.

"Терористи навмисно стріляють по центру села, де немає військових, щоб зруйнувати житло, інфраструктуру й покалічити людей. Жодної моральної межі в цих виродків із так званого "русского міра" немає", – додав Москаль.

Загалом протягом четверга та ночі на п’ятницю, за його словами, населені пункти на контрольованій Україною території Луганської області зазнали 32 обстрілів, у тому числі з артилерії, мінометів та "Градів". В зоні ураження вогню бойовиків опинилися Трьохізбенка, Кримське, Станиця Луганська, Щастя, Світличне, Чорнухіне.

"Світличне обстріляли кілька разів, востаннє – сьогодні над ранок. Реактивні снаряди від "Градів" вибухали прямо в центрі села, пошкоджені три житлові будинки, один зруйнований", – повідомив він.

За його словами, осколкові поранення отримала 66-річна жінка, її вже відправили в лікарню.  Один із пошкоджених будинків зайнявся, на місце виїхала пожежна бригада. Зараз у селі немає світла.

"Обстріл вівся з боку Кіровська, де засіли козаки так званого "всевеликого войска донского", – заявив він.

Губернатор додав, що в Світличному живуть нащадки таких же донських козаків, заселених сюди ще імператрицею Катериною.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування