ГПУ готує запит на екстрадицію з Росії Януковича, Азарова та інших

П'ятниця, 16 січня 2015, 10:43

Генеральна прокуратура готує документи для запиту до Росії щодо екстрадиції екс-президента Віктора Януковича, екс-прем’єра Миколи Азарова та інших, оголошених в розшук Інтерполом.

Про це на прес-конференції заявив генпрокурор Віталій Ярема.

Він пояснив, що підставою для запиту про екстрадицію може стати або рішення про арешт особи, або оголошення її в розшук Інтерполом.

"Тому одразу після оголошення в розшук Інтерполом Януковича і компанії ми почали готувати пакет документів відносно Януковича, Азарова та всієї цієї команди, щоб вони були екстрадовані", - заявив він.

За його словами, Генпрокуратура також підготувала документи щодо оголошення Інтерполом у розшук 22 осіб з числа колишніх високопосадовців, однак міжнародне бюро має певні застереження, не виставляючи у базу осіб, які переслідуються за військові злочини, національними, релігійними та політичними ознаками.

"Тому ми паралельно з цим оголосили підозру Януковичу і тим, кого я назвав у вчиненні економічних злочинів", - сказав він.

Як відомо, Янукович, Азаров та низка інших колишніх чиновників були оголошені в розшук по лінії Інтерполу 12 січня. У Росії, тим не менше,заявили, що не видадуть Януковича Україні навіть попри запит Інтерполу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування