ОБСЄ про Донбас: Подальша ескалація військових дій не може продовжуватися

Понеділок, 19 січня 2015, 00:48

Цикл насильства зі смертельним результатом та подальша ескалація військових дій у зоні конфлікту на Донбасі не може продовжуватися.

Про це йдеться у заяві голови ОБСЄ,  першого віце-прем’єр-міністра, міністра закордонних справ Сербії Івіци Дачича щодо загострення ситуації у зоні проведення АТО, зокрема в аеропорту Донецька. 

Як зазначено у повідомленні, Дачич різко засудив застосування сили та закликав усі сторони в Україні використовувати максимальну стриманість і працювати в напрямку досягнення сталого припинення вогню.

"Усі сторони мають утримуватися від войовничості, залякування та провокаційних дій", - заявив головуючий в ОБСЄ.

При цьому Дачич закликав усі сторони конфлікту "негайно покласти свої зусилля на деескалацію напруженості, дотримуватися припинення вогню і активно взаємодіяти з ОБСЄ щодо досягнення повного здійснення Мінських домовленостей".

"Усі суперечливі питання мають бути вирішені контактною Тристоронньою групою не на полі битви", - додав Дачич.

При цьому він закликав усі сторони конфлікту "поважати безпеку спостерігачів місії ОБСЄ". 

Як відомо, з 1 січня 2015 року розпочася піврічний період головування Сербії в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Сербія визначає пріорітетом свого головування в ОБСЄ врегулювання ситуації в Україні на основі Мінських домовленостей. 

Разом з тим Сербія є стратегічним партнером Росії на Балканах. Белград, зокрема, відмовляється впроваджувати будь-які санкційні обмеження проти Росії.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News