Бойовики цинічно порушують перемир'я: є руйнування і поранені - Москаль

Понеділок, 19 січня 2015, 09:28

Дводенне перемир’я на Луганщині зірване – бойовики обстріляли села й міста, є руйнування й поранені мирні мешканці.

Про це в понеділок пише на своєму сайті голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Оголошені в суботу домовленості про припинення вогню в Луганській області на період Водохреща зірвані бойовиками, зазначає Москаль.

У неділю в другій половині дня населені пункти та місця дислокації силовиків на контрольованій Україною території області зазнали інтенсивних обстрілів із артилерії, мінометів, "Градів" та стрілецької зброї.

В зоні ураження опинилися Трьохізбенка (кілька обстрілів із артилерії та мінометів, інформація про руйнування та потерпілих з’ясовується), Щастя (обстріл із артилерії місцевості біля автостанції, пошкоджений фасад будівлі), Тошківка (артилерійський обстріл з боку окупованого козаками Кіровська, в селі пошкоджені три житлові будинки та дві квартири в багатоповерхівці), Попасна (близько 6-ї години вечора – обстріл із артилерії, руйнувань інфраструктури немає), Станиця Луганська та Валуйське (кілька обстрілів із артилерії та мінометів, інформація про потерпілих з’ясовується).

У місті Гірське, яке обстріляли з артилерії близько 12-ї години, осколкові поранення отримала 83-річна жінка, зараз вона знаходиться в лікарні.

Кримське Новоайдарського району протягом неділі двічі обстріляли з "Градів", востаннє – о 10-й ночі. Снаряди вибухнули на околиці, руйнувань житлового сектору та інфраструктури не зафіксовано.

В першій половині дня електрики встигли відновити перебиті попередніми обстрілами лінії електропередач, тому світло, центральна вода, а також газ у Кримському є. Зараз на околицях села тривають перестрілки з автоматичної зброї між бойовиками та українськими силовиками.

"Вчорашні події вкотре показали, чого варті домовленості з "ЛНР", - заявляє голова Луганської ОДА.

У ряді випадків українські військові могли накрити своїм вогнем бойовиків, які наближалися до наших позицій, однак утрималися від цього, пам’ятаючи про режим затишшя. Натомість ми отримали нові залпи з "Градів" та артилерії, руйнування житла й потерпілих серед мирного населення, зазначає губернатор.

"Причому не тільки там, де так звана "ЛНР" не контролює незаконні військові формування (тих же козачків, для котрих немає нічого святого навіть на Водохреще, і котрі навмисно обстрілюють наші села, щоб показати свою так би мовити незалежність від Плотницького), а й там, де "ЛНР" чітко координує свої дії з бойовиками. Наслідки вчорашнього "перемир’я" для наших сіл і міст зараз уточнюються", - додає він.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...