Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ГПУ отримала шанс дізнатися, з ким говорив Янукович перед втечею

П'ятниця, 30 січня 2015, 10:25

Слідчі Генпрокуратури днями отримали доступ до телефонних переговорів екс-президента Віктора Януковича з деякими особами перед його втечею з Києва.

Про це "Українській правді" розповів старший прокурор управління процесуального керівництва ГПУ Олексій Донський.

"У цьому випадку ці розмови цікаві тим, що там конкретно російський слід, пов'язаний із убивствами на Майдані", - сказав він також "Українським новинам".

Донський зазначив, що це не зміст розмов, а лише факт розмови, хто й де перебував у той момент, і тривалість телефонного спілкування.

"Щойно ми встановили ці телефони, 13 січня ми звернулися до суду з клопотанням, але суддя Тарасюк перенесла суд на 21 січня, а потім на 2 лютого. Тоді ми звернулися до судді з проханням розглянути клопотання швидше, але вона відмовила в задоволенні клопотання без жодних підстав", - сказав він.

"Після цього 26 січня ми звернулися знову до суду, і вже інший суддя 28 січня наше клопотання задовольнив", - повідомив представник ГПУ.

Донський повідомив, що український оператор протягом 15 днів повинен надати роздруківку розмов із мобільного телефону.

За його словами, клопотання на отримання телефонних розмов Януковича з абонентами із російськими номерами мобільних телефонів було прийнято 13 січня.

"Але відбулось порушення розумних строків вчинення процесуальних дій, а саме розгляду клопотання", - зазначив Донський.

"Такі дії є умисним перешкоджання розслідувань і не мають нічого спільного з передбаченого законом судовим контролем", - прокоментував Донський дії судді Крістіни Тарасюк.

За його словами, "порушення розумних строків вчинення процесуальних дій стало певною тенденцією в роботі окремих суддів Печерського райсуду".

"Наприклад, у цьому ж провадженні стикались з аналогічною ситуацією, коли упродовж 20 днів не розглядалось клопотання про доступ до телефонних трафіків суддею Кирилюк", - зазначив представник ГПУ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування