Кучма сподівається, що переговори контактної групи відбудуться 31 січня

П'ятниця, 30 січня 2015, 14:40

Другий президент Леонід Кучма прогнозує, що черговий раунд переговорів тристоронньої контактної групи в Мінську щодо врегулювання ситуації на Донбасі відбудеться 31 січня.

Про це він сказав журналістам у п'ятницю, передають "Українські новини".

"Планується завтра наша поїздка. Поки що збираємося вранці поїхати", - сказав він.

При цьому екс-президент зазначив, що поки ведеться підготовча робота та консультації щодо позицій всіх сторін.

Кучма підкреслив, що в жодному разі українська сторона не буде відходити від домовленостей, досягнутих у Білорусі у вересні 2014 року.

"Головне завдання - що треба зробити для виконання того протоколу. Якісь уточнення можуть бути, але принципова наша позиція така", - підкреслив екс-президент.

Кучма зазначив, що пріоритетними завданнями на поточний момент залишаються: припинення вогню, відведення озброєння на раніше визначені позиції, а також вирішення соціальних проблем.

Він висловив надію на те, що в ході переговорів вдасться досягти прогресу.

У той же час, як повідомлялося, представники "ДНР" і "ЛНР" заявили, що їдуть з Мінська. Бойовики наполягають на своїй лінії розділу.

Денис Пушилин повідомив, що він і Дейнего прибули до Мінська після зустрічі в Донецьку за участю лідерів т. н. "ДНР" Олександра Захарченка і т. н. "ЛНР" Ігоря Плотницького, а також Віктора Медведчука.

Як відомо, українська сторона наполягала на тому, щоб у переговорах брали участь ті, хто ставив підписи під мінськими угодами у вересні 2014 року, - а з боку бойовиків це Захарченко і Плотницький. Також українська сторона наполягала на виконанні вересневих домовленостей і була проти їх зміни.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування