Обшук у будинку заступника голови Меджлісу тривав 9 годин

П'ятниця, 30 січня 2015, 16:36

У окупованому Криму російська поліція закінчила обшук у будинку заступника голови Меджлісу, який тривав 9 годин.

Про це з місця подій повідомив кореспондент Крим.Реаліі.

Наразі у будинку знаходяться друзі, сусіди та близькі сім'ї Чийгоза. Після обшуку будинок лишився в розгромленому стані: перевернуто речі, меблі, розрито підлогу, зламано сходи.

Дружина Чийгоза - Ельміра Аблялімова весь цей час перебувала в будинку одна, нікого з рідних більше не пустили.

Вона повідомила, що у результаті обшуку нічого не знайшли, крім мисливського патрона, про походження якого вона нічого не знає.

Також, за словами Аблялімової, було вилучено 2 тисячі доларів і 100 євро особистих заощаджень, крім того: сувенірні монети, які дарувалися під час поїздок в Татарстан, а також вся комп'ютерна техніка та особисті телефони.

Сама Аблялімова перебуває у вкрай пригніченому моральному стані. За її словами, в ході обшуку вона постійно піддавалася словесному приниженню з боку російських силовиків.

Поліція поки не коментує ситуацію.

30 січня з ранку в будинку заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза в Бахчисараї силовики проводили обшук

Слідчі заходи проводилися в рамках кримінальної справи за ч. 1 ст. 212 ("організація масових заворушень") Кримінального кодексу Російської Федерації.

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза затримали у четвер, 29 січня, у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи щодо подій 26 лютого 2014 року.

29 січня 2015 року Київський районний суд Сімферополя обрав Чийгозу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News