У Мінську - зустріч контактної групи. Лідери бойовиків висунули "ультиматум"

Субота, 31 січня 2015, 15:55

До Мінська для участі в переговорах тристоронньої контактної групи  прибули екс-президент України Леонід Кучма, посол РФ в Україні Михайло Зурабов та спецпредставник ОБСЄ Хайді Тальявіні.

Як повідомляє Інтерфакс, учасники пройшли через зал офіційних осіб і делегацій, сіли в кортеж та залишили територію аеропорту.

Окрім того стало відомо, що до Мінська прибули представники самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" Денис Пушілін і Владислав Дейнего. 

Як повідомили в ефірі 5 каналу, очікується, що зустріч буде закритою для преси. 

Зустріч розпочалася близько 16:30. На перемовинах присутній і Віктор Медведчук. 

Як повідомив у Твіттері журналіст Григорій Жигалов, Медведчук приїхав на зустріч на машині Михайла Зурабова. 

Як повідомляє ТАСС з посиланням на організацію "Український вибір", Віктор Медведчук бере участь у зустрічі в якості спецпредставника з гуманітарних питань.

"Згідно з недавнім розпорядженням голови Служби безпеки України, Медведчук бере участь у цьому у складі Контактної групи", - зазначили громадської організації.

Також наголошується, що "залучення Медведчука до переговорів в рамках зустрічі в Мінську цілком закономірно, оскільки на Донбасі зараз склалася гуманітарна катастрофа".

Разом з  тим  лідери проросійських сепаратистів - Олександр Захарченко та Ігор Плотницький - відмовилися від зустрічі з представниками тристоронньої контактної групи з України.

Як заявив Пушилін, лідери бойовиків наполягають на тому, щоб Київ віддав наказ про припинення вогню і відведення армії від фактичної лінії зіткнення. 

"Глави "республік" не приїдуть до Мінська, поки Порошенко не віддасть армії і Нацгвардії публічний наказ припинити вогонь і відвести артилерію, тобто ракетні комплекси, від лінії зіткнення станом на 31 січня на дальності, зазначені у меморандумі від 19 вересня", - заявив Пушилін.

Інтерфакс-Україна5 канал, ТАСС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування