В "ДНР" заявили, що готові припинити вогонь: "все залежить від Києва"

Субота, 31 січня 2015, 21:20

"ДНР" та "ЛНР" готові до продовження переговорів у Мінському форматі, терміни нової зустрічі залежать від Києва.

Про це заявив представник "ДНР" Денис Пушілін, повідомляє російське РИА Новости.

"Ми готові завжди рухатися в бік припинення вогню. Все у рамках мінських домовленостей", - заявив Пушилін, говорячи про перспективи нових переговорів у Мінську.

При цьому він зазначив, що інформації про те, коли пройде новий раунд переговорів, на даний момент немає.

"Все залежить від позиції наших опонентів", - сказав представник "ДНР" і підкреслив, що раніше "українська сторона регулярно зривала переговори".

Також Пушилін заявив, що лідери самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" візьмуть участь у мінських переговорах лише на етапі підписання документів, після того як президент України Петро Порошенко віддасть наказ про припинення вогню.

"Ми говорили раніше і повторимо сьогодні, що глави наших республік приїдуть до Мінська лише після того, як буде підготовлений підсумковий документ для його підписання. Глави поїдуть тоді, коли Порошенко віддасть наказ на припинення вогню", - заявив Пушилін. 

Також представник "ДНР" заявив, що "статус представника Києва на переговорах Леоніда Кучми дозволяє лише готувати підсумковий документ".

Як відомо, 31 січня у Мінську відбулася зустріч тристоронньої контактної групи, на яку прибули екс-президент України Леонід Кучма, посол РФ в Україні Михайло Зурабов та спецпредставник ОБСЄ Хайді Тальявіні.

Також до Мінська прибули представники самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" Денис Пушілін і Владислав Дейнего.  На перемовинах був присутній і Віктор Медведчук. 

Після їх завершення екс-президент України, член тристоронньої контактної групи Леонід Кучма заявив, що консультації з планом виконання Мінських домовленостей були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів мінських документів Олександром Захарченко та Ігоря Плотницького, а також ультимативними заявами їхніх представників Дениса Пушіліна і Владислава Дейнего.

Раніше представники сепаратистів висунули ультимативні вимоги про одностороннє припинення вогню з боку української влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування