Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: До миру ой як далеко. Упевненості у виконанні Мінських угод немає

П'ятниця, 13 лютого 2015, 12:07

Президент України Петро Порошенко заявив, що у нього немає твердої впевненості у виконанні Мінських угод.

Про це він заявив у п'ятницю, 13 лютого, перебуваючи у навчальному центрі Національної гвардії в Нових Петрівцях, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я хочу, щоб ні у кого не було жодних ілюзій. І щоб я не здавався наївною людиною. Нам до миру ще ой як далеко, і твердої упевненості, що умови миру, які підписані в Мінську, твердо будуть виконуватися, немає ні в кого", - заявив він.

При цьому Порошенко висловив сподівання, що досягнуті 12 лютого в Мінську домовленості призведуть до політичного врегулювання ситуації на сході України.

"Вчора в Мінську ... нам вдалося досягти домовленості, яка дає надію, що події на Донбасі з гарячої стадії нарешті перейдуть у стан політичного врегулювання", - сказав він.

Порошенко нагадав, що особливість вчорашніх переговорів у Мінську в тому, що вони проводилися не тільки в рамках тристоронньої контактної групи, а "безпосередньо президентом Франції, президентом України, канцлером Німеччини з президентом Російської Федерації Путіним".

"Є надія, що відтепер все таки ситуація піде шляхом деескалації, припинення вогню, відведення важкого озброєння і саме цей шлях, я сподіваюся, приведе нас до миру", - заявив президент України.

Нагадаємо, у четвер, 12 лютого, у Мінську завершилася зустріч "нормандської четвірки" - президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Росії Володимира Путіна.

Зустріч тривала понад 16 годин. Паралельно проходила зустріч тристоронньої контактної групи за участі лідерів бойовиків "ЛНР" та "ДНР" Ігоря Плотницького та Олександра Захарченка, представника України на переговорах Леоніда Кучми, посла РФ в Україні Михайла Зурабова і представника ОБСЄ Хайді Тальявіні.

За її результатами було підписано документ.

Він передбачає припинення вогню із 15 лютого, створення 50-кілометрової буферної зони, амністію учасників конфлікту, обмін полоненими, проведення місцевих виборів на Донбасі, встановлення контролю над кордоном з РФ до кінця 2015 року.

Також в ньому йдеться про проведення конституційної реформи з децентралізації до кінця цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування