Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол США: Під Дебальцевим - російські танки, на кордоні - зброя для бойовиків

Субота, 14 лютого 2015, 09:37

Під Дебальцевим розміщено російські танки. 

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт у своєму Твіттері та навів супутникові знімки на доказ цього твердження. 

"Ми упевнені, це російське військове озброєння, не зброя сепаратистів", - заявив Пайєтт.

Також він зазначив, що російські військові розгорнули біля Дебальцевого системи ПВО, а  на кордоні готують велику партію озброєння, щоб поставити її бойовикам для бойових дій на сході України. 

При цьому Пайєтт зауважив: "Тепер бойовики мають більше озброєння з танками, БТРами, артилерією  та ракетними системами, аніж деякі країни НАТО та Європи". 

Під Дебальцевим російські військові розгорнули системи ПВО.
Російська сторона готується поставити бойовикам велику партію озброєння.

Як відомо, напередодні речник Державного департаменту США Джен Псакі заявила: США мають підтверджену інформацію про перетин українського кордону з боку Росії танків та ракетних систем впродовж останніх кількох днів.

"Це явно суперечить духу угоди, досягнутої нинішнього тижня", - підкреслила Псакі, додавши, що це також йде в розріз з мінськими домовленостями, підписаними у вересні.

Крім того, речник Держдепу звернула увагу на ракетно-артилерійські обстріли й наступ на сили АТО в районі Дебальцевого.

"Ми впевнені, що це російські військові системи, не сепаратистські. До того ж, російські військові розгорнули системи ППО поблизу Дебальцевого. Ми також упевнені, що це саме російські системи", - підкреслила Псакі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування