Наливайченко: Обстріл з боку бойовиків був, стріляли "казаки"

Неділя, 15 лютого 2015, 01:11

Глава СБУ Валентин Наливайченко повідомив про порушення режиму припинення вогню бойовиками в ніч на неділю.

Про це Наливайченко заявив у ході брифінгу в Адміністрації президента в ніч на 15 лютого. 

"Протягом перших 90 хвилин з часу припинення вогню відбулося одне порушення - мінометний обстріл, який стався в Луганській області. Він був здійснений, за нашою інформацією, російськими "казаками", - сказав глава СБУ.

За його словами, проводиться розслідування обставин інциденту.

Наливайченко повідомив, що відразу почалося розслідування, інформація доповідається президенту, Генеральному штабу, Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ та Спільному контактному центру, де працюють українські та російські військові.

Як відомо, згідно з мінськими угодами, з 00:00 15 лютого у зоні АТО по всій лінії зіткнення діє режим повного припинення вогню. Відповідний наказ усім силовим структурам, задіяним у АТО, віддав президент Петро Порошенко

Згодом ЗМІ повідомили, що позиції українських військовослужбовців були обстріляні з мінометів в с.Золоте Луганської області.

"Блокпост українських військовослужбовців у районі н.п.Золотое в 00:25 був обстріляний з мінометів з території, де дислокуються так звані "казачки", - йдеться у повідомленні.

Однак у Генштабі заявили, що станом на 0.45 неділі інформація про обстріл сил АТО на сході України в Генштаб ЗСУ не надходила.

Разом з тим "заступник командувача корпусом Міноборони" ДНР "Едуард Басурін заявив, що бойовики "ДНР" ведуть "точковий обстріл позицій українських силовиків".

Інтерфакс-Україна 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...