МЗС: Ми не будемо відводити зброю самі. Дебальцеве - наріжний камінь перемир'я

Неділя, 15 лютого 2015, 09:54

Україна після початку перемир'я приготувалася до виконання наступних пунктів Мінської угоди. Водночас, виконання наступного пункту мінських угод - відведення техніки - можливе лише за тих самих дій з боку бойовиків.

Про це заявив в прямому ефірі телекомпанії БіБіСі посол України з особливих доручень Дмитро Кулеба.

"Українська сторона підготувалася до відведення важкої зброї, та ми будемо слідкувати за тим, як відбувається цей процес з боку сепаратистів. Адже він має бути взаємним. Одностороннє відведення (збоку української сторони) поставить від ризик як цивільних людей, так і військових", - пояснив представник МЗС.

Він також додав, що вночі фіксувалися певні випадки порущення режиму припинення вогню з боку проросійських сил, в тому числі – в районі Дебальцевого.

В МЗС очікують, що в цьому районі будуть найбільші проблеми з виконанням Мінських домовленостей.

"Дебальцеве лишатиметься однією з найгарячіших точок. Загалом перемир'я тут дотримується, але ми очікуємо, що це буде критичне місце в питанні забезпечення дійсного припинення вогню. Звичайно, терористи будуть намагатися тиснути тут на Україну", - заявив Кулеба.

Він також зазначив, що українська влада не виключає переходу до іншої стратегії в разі системного порушення Мінської угоди.

"Лишається план Б, до якого ми вдамося, якщо Росія та терористи зірвуть мінські домовленості", - повідомив дипломат.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News