Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін потеревенив про гуманізм у міжнародній політиці

Неділя, 15 лютого 2015, 13:23

Принцип про непротивлення злу насильством не може бути актуальним на міжнародній арені за теперішніх умов.

Таку думку висловив президент РФ Володимир Путін на зустрічі з представниками ветеранських організацій, повідомляє Інтерфакс.

"Гуманні засади у вихованні молоді дуже потрібні, без цього нікуди, на гуманізмі засноване усе наше життя. Але ми розуміємо, в якому світі ми живемо, бачимо це....На жаль, далеко не всі ще дійшли до рівня Льва Миколайовича Толстого - коли його відома теорія непротивлення злу насильством могла б приносити комусь відчутні плоди, особливо на міжнародній арені", - заявив Путін. 

Путін також зазначив, що розраховує на допомогу ветеранів-афганців у боротьбі з екстремізмом, причому "справа не лише у екстремістах ісламського спрямування - екстремістів достатньо в усьому світі".

Непротивлення злу насильством - поняття, яке російський письменник Лев Толстой ввів в якості одного з основних постулатів свого релігійно-філософського вчення, до якого він прийшов у 1880-і роки. Головними принципами є: всепрощення, непротивлення злу насильством, відмова від ворожнечі з будь-яким народом ("любіть ворогів ваших").

Поняття "непротивлення" походить з євангельської заповіді: "...Не противитись злому. Але хто вдарить тебе в праву щоку твою, підстав йому й другу".

Зазначимо, напередодні в ніч на 15 лютого президент України Петро Порошенко віддав наказ про повне припинення вогню на усій лінії зіткнення на Донбасі.

При цьому президент заявив: "Я свідомо зараз не буду говорити, що будемо робити Україна у випадку, коли мирний процес буде зірвано. Скажу одне – отримавши удар по одній щоці, іншу ми підставляти не будемо, і нехай простить мене господь".

Дождь

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...