Аваков - Захарченку: У Харкові на вас чекає лише тюрма і Топаз

Неділя, 15 лютого 2015, 19:57

У Харкові бойовиків з "ДНР", які погрожують "взяти Харків", чекають тільки у в'язниці на Холодній горі.

Про це у своєму Facebook заявив глава МВС Арсен Аваков, коментуючи заяву лідера "ДНР" Олександра Захарченко із загрозою "відбити Маріуполь" і "взяти Харків, де сепаратистів вже чекають люди".

"Хр*н тобі, а не Харків. Чекають вас, таки так - у в'язниці на Холодній горі .. Топаз наприклад чекає, тужить в камері, інші "ваші", - заявив Аваков.

"Харків - українське, цивілізоване і розумне місто. Йому видно приклад нещасного, спорожнілого і спустошеного Донецька, який опинився у руках банд і бандерлоги Захарченка.... У Харкова вистачить розуму дивитися і робити висновки - на мільйон біженців на Донеччині і тисячі загиблих людей, обдурених путінської пропагандою ... Харків'янам вистачило розуму в березні 2014-го поставити бойовиків на місце раз. Знадобиться - вистачить сили ще раз ", - додав він.

Раніше Захарченко заявив, що у разі недотримання мінських домовленостей сепаратисти "відіб’ють" Маріуполь і "візьмуть" Харків.

Як відомо, з 00:00 15 лютого у зоні АТО по всій лінії зіткнення діє режим повного припинення вогню. Відповідний наказ усім силовим структурам, задіяним у АТО, віддав президент Петро Порошенко

15 лютого бойовики заявили, що можуть стріляти по Дебальцевому, оскільки це "їхня територія".

У  свою чергу  прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив: комплекс заходів, погоджений у рамках зустрічі "нормандської четвірки" у Мінську, є основою для припинення вогню на Донбасі і має виконуватися беззастережно.

Як відомо, учасник антимайдану Гнат Кромськой, більш відомий як "Топаз", перебуває в Харківському СІЗО.  Був затриманий 28 березня 2014 року за організацію і участь у масових безпорядках під час штурму Харківської ОДА.  

У лютому 2014-го був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку у Києві. У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська до України "для захисту громадян".

29 березня був відправлений під домашній арешт. 7 квітня втік і оголошений у розшук. 12 вересня "Топаз" затриманий співробітниками СБУ. Тоді ж Київський райсуд міста Харкова змінив йому запобіжний захід на особисте зобов'язання. 

7 грудня 2014 -го Кромськой затриманий за спроби перетнути держкордон. 18 грудня Київський райсуд відправив його на 60 діб до СІЗО.  Наприкінці січня 2015го оголосив голодування на знак протесту проти умов перебування у СІЗО. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News