Яценюк: Треба бути готовим, що Путін не виконає домовленості

Неділя, 15 лютого 2015, 20:40

Мінські домовленості – ще один крок назустріч до миру, але завжди треба бути готовим до того, що Путін не виконає свої домовленості, "тому що він їх завжди не виконував".

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в інтерв'ю "ТСН.Тиждень".

"Все залежить від Росії і від наших західних союзників - чи здатні ми стримати Росію і змусити її виконувати хоча б щось, під чим вона ставить свої підписи", - зазначив він. 

На думку Яценюка,  мир можна гарантувати тільки тоді, коли Україна "має можливість себе захищати".

"Це зараз найбільш важливий час для посилення обороноздатності української держави і отримання допомоги від наших західних партнерів, в тому числі військово-технічної", -  додав Яценюк. 

При цьому він підкреслив: "Руками центральної влади легалізувати терористів ніхто не буде, як і їхній анклав, який вони там вирішили влаштувати". 

Говорячи про ключові вимоги для виконання "мінських угод", він нагадав: "Це - повне відновлення контролю над всією українською територією, в тому числі Донецька і Луганська, роззброєння всіх незаконних формувань, дія українських законів, відновлення державної влади в кожному селі й місті та відновлення контролю над кордоном між Україною і Росією".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News