Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сурков запропонував скасувати кордон між Росією та Абхазією

Понеділок, 16 лютого 2015, 20:58

Помічник президента РФ Владислав Сурков вважає, що між Абхазією та Росією не повинно бути кордонів.

Відповідаючи у понеділок на запитання журналістів з приводу черг на російсько-абхазькому кордоні, він, зокрема, сказав, що "сам бачив ці черги, коли їхав в Сухумі".

"Зрештою, цей кордон треба знімати, між нами не повинно бути кордонів, і це передбачено новою угодою між Росією і Абхазією", - заявив помічник президента РФ, пише Interfax.ru.

Угода між Росією та Абхазією про союзництво і стратегічне партнерство була підписана президентами двох держав в Сочі 24 листопада 2014 року.

Документ спрямований на формування спільного простору оборони і безпеки, а також створює можливості для створення умов для більш активного залучення Абхазії в економічне та інтеграційне співробітництво.

Угодою встановлюються основи міждержавних відносин між РФ і Абхазією в соціальній, економічній та гуманітарній сферах, а також з питань оборони і безпеки.

Предметом угоди є основні права і свободи людини та громадянина.

Угодою, зокрема, передбачається положення, згідно з яким Росія вдасться до додаткових заходів, спрямованих на спрощення процедур набуття громадянами Абхазії російського громадянства.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування