Держдеп США закликав Росію і її бойовиків припинити атаки

Вівторок, 17 лютого 2015, 07:15

Держдепартамент США звинувачує Росію і проросійських бойовиків у неприпиненні вогню в районі Дебальцевого, а також Донецька, Луганська й інших міст на сході України.

У заяві Держдепартаменту США від 16 лютого Росію і її бойовиків закликають негайно припинити атаки й виконувати мінські домовленості.

"Сполучені Штати серйозно стурбовані погіршенням ситуації в районі Дебальцевого на сході України. Моніторингова місія ОБСЄ підтверджує, що атаки тривають у цьому районі, так само, як і в інших місцях, включаючи міста Сєверодонецьк, Луганськ і Донецьк", - говориться в заяві.

"Уряд України повідомляє, що його сили обстріляли 129 разів впродовж останніх 24 годин (15 лютого – ред..) сепаратисти, яких підтримує Росія, – загинули 5 і поранено 25 осіб, у тому числі в ході атаки на конвой, який вивозив поранених із Дебальцевого", - констатувала офіційний представник Держдепу США Джен Псакі.

"Сепаратисти публічно заявили, що вони відмовляються дотримуватися припинення вогню в Дебальцевому, і спостерігачі ОБСЄ не отримали гарантій безпеки для доступу (туди)", - наголосила вона.

За словами Псакі, "ці агресивні дії й заяви проросійських сепаратистів загрожують нещодавно оголошеному припиненню вогню й ставлять під загрозу заплановане відведення важких озброєнь, як це передбачено в комплексі заходів, про які домовилися в Мінську 12 лютого".

"Ми уважно стежимо за повідомленнями про нову колону російської військової техніки, яка рухається убік Дебальцеве", - додала Псакі.

"Ми закликаємо Росію й підтримуваних нею сепаратистів негайно припинити всі напади, взаємодіяти з ОБСЄ для полегшення припинення вогню, і, як це передбачено в пакеті заходів, погоджених 12 лютого, повною мірою здійснювати зобов'язання, узяті сторонами 5 вересня й 19 вересня в Мінську", - заявила представник Держдепу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...