Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко при Меркель закликав Путіна припинити вогонь

Вівторок, 17 лютого 2015, 07:47

Президент Петро Порошенко вночі провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляє прес-служба президента України, Порошенко закликав вжити всіх заходів для повного та безумовного припинення вогню, особливо в районі Дебальцевого, і почати відведення важкого озброєння під контролем і верифікацією спостерігачів ОБСЄ.

"Сторони домовилися про продовження контактів задля виконання Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 12 лютого, після майже 17 годин переговорів у "нормандському форматі" у Мінську, лідери України, Росії, Німеччини та Франції домовилися щодо кроків для врегулювання конфлікту на сході України та узгодили декларацію про підтримку відповідного комплексу заходів.

Під комплексом заходів підписалися учасники "контактної групи" з урегулювання конфлікту на Донбасі, зокрема й представники проросійських бойовиків.

Однак прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков згодом заявив, що Російська Федерація в цих домовленостях – не сторона, а лише "гарант".

Бойовики, серед яких є й російські військові, не припиняють вогонь на сході України, особливо обстрілюючи Дебальцеве, яке намагаються захопити до відведення важкого озброєння, про яке також домовлялися.

Доля Дебальцевого 12 лютого була під питанням, бо бойовики стверджували, що вони там оточили сили АТО, а Генштаб ЗСУ це заперечував.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування