Пушилін заявив, що бойовики не мають "морального права" покинути Дебальцеве

Вівторок, 17 лютого 2015, 09:08

Проросійські сепаратисти "морально" не можуть припинити бойові дії за контроль над Дебальцевим, яке вони оточили.

Про це заявив один із лідерів так званої "ДНР" Денис Пушилін у вівторок "Reuters" перед запланованою скайп-конференцією "контактної групи".

За його словами, бойовики не можуть відвести важке озброєння, як домовлялися, доки українські військові не зроблять так само.

"Ми не маємо права (припинити боротьбу за Дебальцеве). Це навіть моральна річ. Це внутрішня територія", - заявив Пушілін у Донецьку.

"Ми повинні відповідати на вогонь, щоб працювати на знищення бойових позицій противника", - наголосив він.

На запитання про плани втілення домовленостей про відведення важкого озброєння, він відповів: "Ми готові у будь-який час, у нас все готове для взаємного відведення. Ми не будемо нічого робити в односторонньому порядку – це зробить наших солдатів мішенями".

Як відомо, з неділі, 15 лютого, на сході України оголошено припинення вогню відповідно до домовленостей у Мінську від 12 лютого, ухвалених для виконання вересневих домовленостей.

Але бойовики подекуди продовжують атакувати, а місто Дебальцеве намагаються захопити, адже там розташовані залізничний вузол і зручна дорожня розв’язка.

Доля Дебальцевого 12 лютого була під питанням, бо бойовики стверджували, що вони там оточили сили АТО, а Генштаб ЗСУ це заперечував.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування