Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики захопили частину Дебальцевого. Військовим дозволили відстрілюватися

Вівторок, 17 лютого 2015, 19:26

Бойовики у вівторок захопили частину міста Дебальцеве.

Про це на терміновому брифінгу у вівторок ввечері повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, 17 лютого ситуація в районі Дебальцевого є надзвичайно складною і змінюється практично щогодини.

"Терористи не дотримуються режиму припинення вогню, цілодобово обстрілюють місто та околиці, здійснюють диверсійно-терористичні акти, штурмують позиції сил АТО, обстрілюють місто та прилеглі села", - сказав Лисенко, зазначивши, що терористи намагаються за будь-яку ціну захопити Дебальцеве.

"Протягом дня місто кілька разів обстрілювалося бойовиками з "Градів" та мінометів. Загалом зафіксовано 40 обстрілів позиції сил АТО та велику кількість штурмових дій", - додав він.

"Декілька диверсійно-розвідувальних груп ворога увійшли в місто та вели бої з бійцями сил АТО. Бойовики атакували Дебальцеве штурмовими групами за підтримки артилерії та бронетехніки. Врешті, частина цього населеного пункту сьогодні була захоплена незаконними збройними формуваннями", - заявив Лисенко.

"У відповідь на злочинні дії бойовиків військовослужбовці ЗСУ та інших формувань, задіяних в обороні Дебальцевого, здійснюють маневри підрозділами, стримуючи вогнем агресію противника. Наголошуємо, вони мають наказ відкривати вогонь у відповідь у разі агресивних дій чи обстрілу бойовиками житлових кварталів", - підкреслив Лисенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування