В Чорнухиному й Троїцькому на Луганщині йдуть бої - Москаль

Середа, 18 лютого 2015, 10:35

Понеділок та ніч на середу на більшій частині контрольованої Україною території Луганської області пройшли спокійно.

Про це на своєму сайті повідомляє у середу голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

В традиційно гарячих точках (Станиця Луганська, Кримське, Новотошківка, Щастя, Попасна, Трьохізбенка, Гірське) обстрілів не зафіксовано.

Поблизу двох населених пунктів на адміністративній межі з Донецькою областю – Чорнухине й Троїцьке – йдуть активні бойові дії із застосуванням важкої артилерії, систем "Град", мінометів, танків.

Відголоски канонади чути в Попасній, Новотошківці та інших населених пунктах вздовж автодороги Бахмутка. Повноцінний зв'язок із цими населеними пунктами поки так і не вдалося відновити, зазначають в ОДА.

Бойове затишшя по максимуму використовується для ремонту зруйнованих систем життєзабезпечення, - повідомляє Москаль.

За його словами, у Попасній відновлюють мобільний телефонний зв'язок, від завтрашнього дня тут починається регулярне автобусне сполучення з Сєверодонецьком, у понеділок запрацюють банкомати "Ощадбанку".

Світло, вода, газ та опалення є в більшій частині міста за винятком кількох вулиць, де розбиті комунікації поки не встигли відновити. В Щасті без центрального опалення залишаються 4 багатоповерхівки, до кінця дня тепло сюди подадуть. Електроенергія та вода в місті є, теплоелектростанція працює в нормальному режимі.

У вівторок протягом дня сапери розміновували підходи до пошкоджених ліній електропередач на околицях Трьохізбенки (Новоайдарський район). Станом на 18 лютого в селище, яке понад місяць залишалося без світла, на 70 відсотків подано електроенергію.

Газу поки немає, магістральний газопровід пошкоджений на території, що контролюється козаками так званого "всевеликого войска донского", доступу туди наші ремонтні бригади не мають.

Без газу залишаються також Тошківка, Нижнє, Світличне та Кримське (в останньому селищі також немає світла й води). Газопровід перебитий поблизу автодороги Бахмутка, якщо ремонтники отримають доступ до місця пошкодження, газопостачання буде відновлено ще сьогодні, зазначать в ОДА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News