У "ДНР" запевняють, що відводять важку техніку в декількох місцях

Середа, 18 лютого 2015, 10:55

Лідери так званої "ДНР" заявляють, що почали відводити важкі артилерійські системи від лінії розмежування, передбаченої Мінською угодою від 19 вересня 2014 року.

Про це повідомляє сепаратистський ресурс "Донецкое агентство новостей".

"П'ять САУ калібру 152 мм відводяться з району Оленівки в місця постійної дислокації", - заявив Едуард Басурин, один із керівників бойовиків "ДНР".

Ресурс стверджує, що відведення важкої техніки почалося і з району Тельманове: там техніку відводять у напрямку підрозділу "окремої стрілецької бригади" бойовиків, при цьому велика частина особового складу залишається на місцях зіткнення з українською армією.

"Усього ж сьогодні планується відвести важке озброєння з трьох районів, контрольованих ополченням: Ясинувата, Тельманове й Оленівка", - стверджує ресурс.

При цьому в "ДНР" заявили: "Якщо ми помітимо на тих напрямках, де нами вже відведено техніку, що ЗСУ не лише не відводять, але й нарощують сили й озброєння, а також ініціюють боєзіткнення, то на ці напрямки артилерію буде повернуто".

"Зі свого боку ми виконуємо всі домовленості, ми робимо все можливе для відновлення миру в Республіці. І перші кроки для відведення техніки робимо теж ми, незважаючи на те, що руху на позиціях ЗСУ в цьому напрямку поки не спостерігається", - заявили бойовики.

Напередодні, 17 лютого, Басурин заявив, що командування "планує в ініціативному порядку почати відведення артилерії зі спокійних ділянок по лінії розмежування".

А організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук повідомляє, що т.зв. "ЛНР" лише вдає відведення важкої техніки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування