Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк вимагає не платити за електрику, яка йде на захоплені території

Середа, 18 лютого 2015, 12:12

Прем'єр Арсеній Яценюк вимагає зупинити оплату за електроенергію, яка йде на захоплені бойовиками території.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу.

"Я дав доручення зупинити всі фінансові перерахунки в секторі електроенергетики, до того моменту, доки не з'ясується, за що ми платимо: за електроенергію, яка постачається терористам, чи за ту, яка постачається на територію України українським громадянам", - заявив Яценюк.

"Я вимагаю від НКРЕ і Міненергетики встановити чіткий алгоритм: платиться тільки за ту електричну енергію, яка поставляється на території, що контролюються українською державою", - додав він.

Яценюк попросив оприлюднити дані про те, скільки Україна витратила грошей "на постачання електроенергії та газу на території, що тимчасово знаходяться під контролем російських терористів".

"Міністерству фінансів (доручаю – ред.) при доопрацюванні держбюджету вжити заходів щодо компенсації коштів, які не оплачені з цих територій, на користь "Нафтогазу" і "Енергоринку", - заявив Яценюк.

Як відомо, ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо перерахування ДП "Енергоринок" грошей за електроенергію, вироблену на окупованих бойовиками територіях.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування