Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр Стець заробляє 6 тисяч на місяць

П'ятниця, 20 лютого 2015, 16:44

Середня зарплата в Міністерстві інформаційної політики становить 2,4 тисячі гривень на місяць.

Про це йдеться в документах, які у відповідь на інформаційний запит надав заступник міністра Артем Біденко, оприлюднених на сайті інтернет-проекту "Доступ до правди".

З цими даними, оклад міністра інформаційної політики Юрія Стеця становить 6 тисяч 109 гривень на місяць, першого заступника міністра Тетяни Попової - 5 тисяч 312 гривень, заступника міністра - керівника апарату Артема Біденка - 4 тисячі 980 гривень, ще одного заступника міністра - 4 тисячі 980 гривень.

При цьому із зарплат ще будуть вираховуватися податки та збори.

Як відомо, бюджет Міністерства інформаційної політики на 2015 рік становить 4 мільйона гривень. У штаті передбачено 29 осіб. Місячний фонд заробітної плати міністерства за посадовими окладами становить 69 тисяч 183 гривень.

Наприклад, у штатному розписі передбачено сектор медійних комунікацій у складі трьох осіб (5 тисяч 742 грн для трьох працівників), сектор зв'язків з громадськістю та координації з органами влади у складі двох осіб (3 тисячі 957 грн для двох працівників) та інші.

У штаті міністерства передбачені й такі посади, як головний спеціаліст із запобігання та виявлення корупції та головний спеціаліст із режимно-секретної роботи - обидва з окладами 1 тис. 785 грн на місяць.

Також Біденко повідомив, що зараз Мінінформополітики розташоване за адресою: вулиця Грушевського 12/2, телефон (044)2567301.

Представники відомства звернулися до Фонду державного майна України з проханням надати міністерству приміщення за адресою: Київ, вул. С. Петлюри, 15, 6 поверх. "Це державна власність, тож договору оренди не передбачається", - пояснює Біденко.

У міністерстві отримали домен mip.gov.ua, однак у звязку з відсутністю рахунку для оплати хостингу, не відкрили електронні адреси на цьому домені.

Мета новоствореного Міністерство інформації - реалізація єдиної програми інформаційної безпеки. Однак такий крок влади різко засудила українська медіаспільнота. Розкритикували створення міністерства також міжнародні організації, зокрема "Репортери без кордонів" та Комітет захисту журналістів.

Телекритика

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування