У Кримське поблизу колишнього 31-го блокпоста почали повертатися люди

Понеділок, 23 лютого 2015, 09:57

В селище Кримське поблизу колишнього 31-го блокпосту на Бахмутці Луганської області починають повертатися місцеві жителі.

Про це у понеділок на своєму сайті повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

За його словами, Кримське - одне з найбільш постраждалих внаслідок бойових дій сіл на контрольованій Україною території Луганської області.

Тут обстрілами пошкоджені кілька сотень будинків, деякі з яких зруйновані повністю, перебита вся інфраструктура, були жертви серед мирного населення. Добратися в село на звичайному транспорті неможливо — автотраса Бахмутка прострілюється бойовиками, а з боку Світличного ґрунтова дорога розбита важкою технікою.

Попри це, в Кримське починають повертатися люди — минулої п’ятниці приїхало 15 селян, у яких вціліло житло, найближчим часом готові приїхати ще кілька десятків. Усіх доставляють до рідних домівок військовослужбовці на армійських всюдиходах.

У неділю село відвідав голова Луганської ОДА, котрий разом із рятувальниками привіз гуманітарну допомогу — дитячі подарункові набори (в Кримському залишається шестеро дітей), а також продукти харчування (макарони, крупи, олію, солодощі), миючі засоби та предмети першої необхідності.

"Оскільки село фактично заблоковане, возити сюди товар неможливо, тому торгові точки за винятком одного магазину зачинені", — розповідає Москаль.

Селянам допомагають військові та облдержадміністрація.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування