Вночі бойовики в цілому дотримувалися "тиші", але провокували - штаб

П'ятниця, 27 лютого 2015, 08:26

Вночі бандформування в цілому дотримувалися тиші, але неконтрольовані групи бойовиків продовжують провокувати ЗСУ.

Про це заявив керівник прес-центру АТО Анатолій Стельмах, брифінг якого показав "5 канал".

"Ніч із 26 на 27 лютого в зоні АТО пройшла відносно спокійно. Бандформування в цілому дотримуються режиму тиші. Водночас, нікому не підконтрольні групи бойовиків періодично провокують українських бійців, обстрілюючи (їхні) позиції", - сказав він.

"Так, сьогодні вночі двічі зі стрілецької зброї було обстріляно селище Кримське. Неподалік Дебальцевого терористи вели вогонь по Ленінському і Майорському, а близько 1-ї ночі завдали артилерійського удару по Хіміку на Донеччині", - повідомив речник АТО.

"З огляду на значне зменшення кількості обстрілів та на виконання мирних домовленостей триває відведення 100-міліметрових протитанкових гармат МТ12 "Рапіра" сил АТО вздовж усієї лінії бойового зіткнення. Артилерія передислоковуються на підготовлені позиції не менше (ніж за) 25 кілометрів від визначеної в угодах межі", - сказав Стельмах.

Водночас, запевнив він, "підрозділи АТО перебувають на займаних позиціях та дотримуються режиму припинення вогню".

"Зараз ЗСУ та інші структури, які беруть участь у АТО, перебувають у повній бойовій готовності. Ми передислоковуємо сили, у нас є достатньо техніки і артилерійських засобів, аби відбити напад ворога. Тобто ми обладнуємо лінію оборони, у нас визначені позиції – і, незважаючи на відведення техніки, ми готові до будь-якого сценарію ворога", - наголосив Стельмах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування