Савченко заявила, що готова голодувати до смерті

Середа, 4 лютого 2015, 18:07

Українська льотчиця Надія Савченко, яка утримується у російській в'язниці, не має наміру припиняти голодування, навіть якщо це буде загрожувати їй смертю.

Про це вона заявила в інтерв'ю сайту Михайла Ходорковського "Відкрита Росія", відповідаючи на запитання про межу свого голодування.

"Я була на двох війнах і готова померти в ім'я справедливості. Ваш прем'єр Медведєв сказав, що якщо відрубають систему SWIFT, то Росія готова на всякі заходи. Я теж готова на всякі заходи. Я тримаю себе силою волі. Я піду до кінця", – сказала вона.

При цьому Савченко визнала, що голодування не діє на російську владу і поки не є ефективним.

"Найшла коса на камінь. "Золота рибка" поки у них в руках", – сказала вона.

Савченко заявила, що має намір написати лист головного лікаря СІЗО про те, що буде сприймати своє можливе примусове годування в майбутньому як тортури.

Журналіст видання зазначила, що льотчиця сидить сама в щойно відремонтованому, свіжопофарбованому спецблоці лікарні, а гуляти виходить в прогулянковий дворик у супроводі собаки.

У сусідньому з нею кабінеті знаходиться пункт відеоспостереження, в якому сидить спеціально направлений співробітник СІЗО.

Як відомо, Савченко голодує з 13 грудня 2014 року з вимогою свого звільнення. Її життя підтримується крапельницями. За словами сестри, формула крові льотчиці змінюється і аналізи стають гіршими.

Наступний суд у її справі відбудеться 10 лютого.

Відмова звільнити Савченко, яка також є депутатом Верховної Ради і делегатом від України в ПАРЄ, привів до позбавлення російської делегації в цій організації права голосу.

Савченко звинувачують у причетності до вбивства двох російських журналістів, незважаючи на надані докази того, що вона була викрадена ще до їх смерті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...