Бійці АТО отримали нові "Спартани" з протитанковими ракетами

Субота, 7 лютого 2015, 19:26

Збройним силам та Нацгвардії передано на озброєння нову військову техніку – модернізований бронетранспортер "Спартан",  оснащений крупнокаліберним кулеметом і ракетами типу "Стугна".

Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, "Спартан", з урахуванням результатів проходження бойових дій, модернізований новою вежею, бойовим модулем, який управляється автономно.

"Це дозволяє вежі автономно працювати, таким чином ми захищаємо оператора, який веде вогонь", - зазначив Турчинов

За його словами, зараз модуль перевіряють не тільки на полігоні, а й в умовах бойових дій.

"Ми ставимо його на потік для того, щоб можна було оснащувати бронетранспортери ЗСУ і Нацгвардії", - додав секретар РНБО.

"Вже сьогодні комплекс продемонстрованої техніки - бойові машини, машини для перевезення особового складу, швидка допомога, технічні засоби для ремонту, евакуації техніки, пошкодженої у бою,  відправляється до зони бойових дій і буде ефективно працювати на полі бою", - зазначив Турчинов.

Також він додав, що підприємства Укроборонпрому працюють у три зміни, щоб забезпечити українських військових бойовою технікою та висловив сподівання, що Україна розпочне військово-технічну співпрацю зі стратегічними партнерами.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...