СК РФ проведе з українкою у справі Нємцова "додаткові слідчі дії"

Неділя, 1 березня 2015, 16:09

Слідчий комітет Росії повідомив про намір провести додаткові слідчі дії з Ганною Дурицькою, яка є свідком у справі про вбивство в Москві опозиційного політика Бориса Нємцова.

Про це заявили в  СК РФ у неділю, 1 березня.

"У зв'язку з тим, що Ганна Дурицька є прямим свідком - безпосереднім очевидцем вбивства Бориса Нємцова, у слідчих є підстави провести з нею додаткові слідчі дії", - йдеться e повідомленні СК РФ, пише Інтерфакс

У свою чергу мати Ганни - Інна Михайлівна - заявила: російські слідчі намагаються обмежити в засобах зв'язку Ганну Дурицьку та змінити її місцезнаходження. 

"Я зв'язувалася з нею по телефону в районі 15:40 і вона повідомила, що поруч знаходиться слідчий правоохоронних органів РФ і в неї скоро заберуть телефон", - заявила Інна Дурицька, пише "Інтерфакс-Україна".

Крім того, за її інформацією, у російської сторони є наміри поміняти місцезнаходження Ганни.

"Зараз вона перебуваэ на квартирі у друзів Бориса (Нємцова), але каже, що скоро її збираються перевести в якийсь пансіонат", - сказала мати Дурицької. 

Також вона розповіла, що її дочка не має наміру залишатися в Москві і хоче терміново повернутися в Україну. "Але саме російські правоохоронці насильно її утримують", - додала вона.

Як відомо, раніше адвокат Дурицької Вадим Прохоров заявив, що його підзахисна перебуває під охороною як ключовий свідок у справі про вбивство Нємцова.

У свою чергу речник МЗС України Євген Перебийніс заявив, що свобода пересувань свідка не обмежена. За словами Перебийніса, Дурицька має намір повернутися на Україну і українські дипломати буде всіляко цьому сприяти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News