Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров пообіцяв "адекватну" відповідь Москви на нарощування активності НАТО

Вівторок, 10 березня 2015, 10:53

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що "відновлення довіри у Євроатлантиці не сприяє нарощування військової активності біля російських кордонів, а відповідь Москви буде адекватною".

Про це він сказав в ході прес-конференції зі своїм іспанським колегою в Москві, передають РИА Новости.

"Ми підтвердили нашу позицію, що відновленню довіри в Євроатлантиці не сприяє нарощування військової активності поблизу російських кордонів", - сказав міністр.

Лавров заявив, що "ми будемо змушені адекватно на це реагувати, але переконані в тому, що вирішувати відповідні проблеми необхідно через рівноправний діалог взаємоповаги".

У свою чергу директор Департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС РФ Іван Солтановський в інтерв'ю РИА Новости заявив, що "вага в Євросоюзі країн Балтії, які виступають за консервацію санкцій проти РФ, роздувається на хвилі антиросійської істерії, розв'язаної навколо України".

Солтановський також заявив, що "санкції, прийняті без участі РБ ООН, нелегітимні з погляду міжнародного права, і багато європейців це розуміють".

"Але поки, на жаль, домінують прихильники литовського міністра. Для мене це не дивно, тому що, на жаль, в авангарді тих, хто виступає за консервацію цих санкцій, виступають, зокрема, балтійські країни", - сказав російський дипломат.

Тим часом у самій Росії тривають активні військові навчання, РФ продовжує перекидати російських солдатів і військову техніку на Донбас.

Американські аналітики вважають, що Росія може як продовжити просту підтримку бойовиків Донбасу, так і спробувати окупувати всю Лівобережну Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування