Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: у РФ хочуть вбити ряд інших опозиціонерів. Замовник – не Дадаєв

Середа, 11 березня 2015, 10:22

В Росії існує "розстрільний список", в який, крім Бориса Нємцова, входять головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов, опозиціонер Михайло Ходорковський і, ймовірно, опозиційний журналіст Ксенія Собчак.

Це стверджує російська "Новая газета".

За даними видання, про це минулого тижня слідчі доповіли президенту країни Володимиру Путіну. Газета припускає, що "по кожному з фігурантів цього списку працює не одна група, а, як прийнято у кілерів з Чечні, мінімум дві – так званий тендер".

В той же час прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи пізніше це повідомлення "Нової газети" в ефірі "Еха Москви" назвав питання про існування такого списку "абсурдним".

Крім того, за даними "Нової газети", Путіну були названі імена деяких виконавців та прізвище організатора вбивства, і це – зовсім не Дадаєв.

"Звуть ймовірного організатора Руслан, звання – майор. Його прізвище відомі президенту, і саме його допитували в Грозному в понеділок, не допустивши витоку в пресу, але натякнувши, що близький родич Руслана – високопоставлений чеченський силовик", – пише видання.

Газета стверджує, що це прізвище також відоме "десяткам, якщо не сотням, співробітників МВС, ФСБ і СК".

За даними видання, Руслан також колись служив у батальйоні "Північ" і був неодноразово нагороджений. Потім він нібито перебрався до Москви, де працюють два його дядьки – високопосадовці, наближені до Рамзана Кадирова.

Як відомо, слідство оголосило виконавцем і організатором вбивства Нємцова чеченського військового з батальйону "Північ" Заура Дадаєва. Спочатку він зізнався в цьому вбивстві, однак пізніше заявив, що зробив це під тиском.

Крім Дадаєва у справі про вбивство Нємцова затримані ще кілька чеченців, а один – Біслан Шамаєв – був підірваний гранатою під час затримання.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...