Яценюк хоче надіслати у Гаазький трибунал фільм із заявою Путіна

Середа, 11 березня 2015, 12:11

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк попросив Міністерство юстиції відправити до Гаазького трибуналу фільм "Крим. Шлях на Батьківщину", який зробили у Росії.

Про це він сказав на засіданні Кабінету міністрів у середу.

Яценюк нагадав, що Верховна Рада прийняла заяву про передачу під юрисдикцію Гаазького трибуналу розслідування "міжнародного злочину, який вчинила Російська Федерація по відношенню до України, – а саме анексії Криму та російської військової агресії на території східної України".

Для того, щоб міжнародні прокурори змогли розглянути заяву і почати провадження, Генпрокуратура, Служба безпеки, Мінюст України збирають належну доказову базу, щоб притягнути до відповідальності "всіх, хто винні у нападі на Україну, в анексії Криму і в тисячах жертв, які спричинені російською військовою агресією", сказав прем’єр.

"Мені натрапив цікавий фільм, трейлер до фільму – якось він так називається по-русски "Крым, путь там куда-то"… то ли на Родину, то ли у прірву. Я подивився цей трейлер", - зазначив Яценюк.

"Я дуже прошу Міністерство юстиції відправити цей трейлер до Гаазького трибуналу. І було би дуже важливо, щоби весь фільм, який з’явиться, було теж відправлено до Гаазького трибуналу, так як цим фільмом повинні зацікавитися міжнародні прокурори і слідчі", - заявив він

"Цей фільм дає відповіді на питання, хто давав вказівки по захопленню української території в Криму, по порушенню міжнародного права, і хто за це несе відповідальність", - пояснив Яценюк.

"А ми свій фільм будемо знімати – в реальності. Буде називатися "Крым: преступление и наказание", - заявив він.

Як відомо, днями російські ЗМІ показали уривок із фільму за назвою "Крым. Путь на Родину", в якому президент Російської федерації Володимир Путін розповідає, як приймалося рішення відібрати в України Крим у 2014 році.

Повністю цей фільм планують показати 16 березня, у річницю псевдореферендуму, проведеного російською владою у 2014 році щодо приєднання Криму до Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування