Клімкін: Весь світ має думати, що він може зробити для України

Четвер, 12 березня 2015, 10:56

Українська дипломатія намагається залучити усю можливу допомогу і переконати весь цивілізований світ у тому, що потрібно допомагати Україні.

Про це на звіті уряду заяви глава МЗС Павло Клімкін.

"Головне завдання української дипломатії я бачу у тому, щоб усі лідери країн, всі політики, просто громадяни по всьому світу, які нас підтримують, прокидалися і ставили перед собою одне просте питання "Що сьогодні я маю зробити для України, яка страждає від російської агресії?", - сказав Клімкін.

"А ввечері, завершуючи свій день, вони б запитали, що сааме, практично, я зробив для України", - додав він.

"Не підтримуючи України, цивілізований світ зраджує двом речам: своїм цінностям, і своїм принципам. Зараз ми маємо європейську та трансатлантичну єдність, унікальний пакет фінансової допомоги, готовність підтримувати реформи в Україні", - заявив Клімкін.

За його словами, особливу увагу Україна приділяє співпраці з НАТО.

"Річна програма співпраці з НАТО – це не просто 80 сторінок тексту. Кожне слово має практичний вимір. Ми буде працювати над виконанням кожного заходу. Ми також маємо 5 трастових фондів з НАТО, які охоплюють все: від допомоги нашим збройним силам у питаннях логістики до допомоги нашим пораненим героям у питаннях протезування", - заявив Клімкін.

"Наша мета – зробити реформу без пекового і оборонного сектору таким чином, щоб він мав стандарти НАТО і відповідав їм", - додав міністр.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування