Аваков анонсував відновлення дільничних і реформу МРЕВ

Четвер, 12 березня 2015, 12:28

До літа в структурі МВС буде організована єдина система сервісів а також МВС готується провести переатестацію дільничних поліцейських.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час звіту уряду.

"Буде змінена система сервісів у системі МВС. Існує такий ненав'язливий сервіс як МРЕВ, де кожний з вас напевно зазнав цього знущання, коли  доводилося оформляти відповідні документи, одержувати довідки", - сказав він.

"До літа ми одержимо нову об'єднану систему сервісів МВС, де ми зможемо в одному місці за європейськими стандартами, за цивілізованими правилами з мінімальним тиском на цивільні права людини одержувати оформлення всіх речей, пов'язаних з автомобілем, починаючи від прав, техпаспортів і далі, закінчуючи іншими довідками, які видає міліція, дозвіл на зброю", - сказав Аваков.

Крім того, за його словами, пройде переатестація новий дільничних.

"Протягом цього місяця почнеться спеціальна програма по переатестації й новому позиціонуванню нових поліцейських дільничних", - заявив він.

Аваков також попросив про підтримку із країни суспільства при проведенні реформи.

"Я дуже розраховую на підтримку країни. Жоден поліцейський, жоден службовець нічого не зробить, якщо не буде мати підтримку суспільства. Нам буде важко в перші місяці. Стара система буде опиратися, і мені тут потрібна підтримка всього суспільства, кожного з вас. І я прошу у вас цієї підтримки", - сказав він.

У свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк нагадав, що реформа передбачає скорочення співробітників в органах МВС, однак зарплата в системі МВС буде збільшена.

"Ми по-іншому корупцію не подолаємо", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...